lørdag 29. desember 2012

strikkerier

Det ble en del småstrikk før jul, både til julemarkedet og til julegaver. Og innimellom ble det faktisk et par ting til meg selv også :)

 Først ut, et skjerf til meg selv. Strikket i naturhvit Nepal fra Drops. Herlig garn med blanding av ull og alpakka. Strikket vridd fra spiss til spiss på pinne 6.

Sjal strikket i julegave til en god venninne. Strikket frem og tilbake med dobbelt alpakkagarn på pinne 5
Garn; Alpaca lilla/fiolett mix fra Drops. Oppskriften er også fra Drops.

 Rundtomkring skjerf i lyseblå babyull strikket med dobbelt garn på pinne 5. To knapper på den ene siden som pynt. Tilsalgs i shoppen.

 Pannebånd/Calorimetry til meg selv. strikket i rød babyull. på pinne 3.5
Oppskriften fant jeg hos Linda som har vært så snill og legge ut en norsk oversettelse. http://blogg.hobbyboden.com/lindan/index.php/2007/03/27/p17973t

Det som er spesielt med disse pannebåndene er at det er veldig praktiske for jenter med langt hår da de er så smale bak. Man kan  derfor ha håret oppsatt . Selv har jeg kort hår, men pannebåndet sitter som et skudd og blir nok en favoritt.
 En limegrønn variant etter samme oppskrift. Denne er til salgs i shoppen En annen variant på pannebånd. Denne oppskiften fant jeg på Drops sine sider. (http://dropsdesign.no/) Strikket i turkis Nepal fra Drops på pinne 4.5. Som Calorimetryen er også denne modellen smalere bak enn ordinære pannebånd. Dette var en liten tileggsgave til svigerinnen min. Tenkte dette kunne være godt og varmt når hun løper ute vinterstid.


 Samme modell som den turkise over. strikket i støvet blå kasjmiralpakka fra Sandnesgarn. En liten oppmersomhet til mor som er veldig glad i blått.


 Pulsvanter med søte sløyfer. Strikket i sort og naturhvit kasjmiralpakka fra Sandnesgarn. Oppskriften fant jeg  i Familiens strikkebok 27.aug 2012 Begge parene er til salgs i shoppen2 kommentarer:

Libe sa...

Vilka härliga pannband :) i läckra färger. Kul att prova något nytt att göra också .... kanske även jag ... ;-)

HobbyMegHer sa...

Men herlighet så masse FLOTT du har laget!

Flinke du, altså!!

Godt Nytt År!! =)