onsdag 10. september 2014

omslagskjørt og tweedgenser

I fjor sommer var vi en tur i Göteborg, og på programmet sto en tur innom Tygaffären. Butikken hadde fått inn et resteparti fra svensk herrekonfeksjon som de solgte ut til en god pris. De fleste stoffene jeg plukket med meg var fine tynne ullstoffer, men falt for dette som var blanding lin/ull og tok med litt av det også. Det er et flott stoff med fin struktur og fall, men dessverre så krøller det noe veldig. 


Vanskelig å se av bildet, men skjørtet er en omslagsmodell. Det at det er litt ull i stoffet gjør det litt lunt. Jeg valgte å følge mønsteret og ikke fôre det denne gangen, og sydde belegg. Det er såpass tyngde i stoffet at det faller fint uten fôr så det fungerer greit, men kommer til å ha underskjørt under så det ikke henger på strømpebuksen.

Ellers ikke helt fornøyd med snittet, så tror ikke det blir flere i denne varianten, men det er helt greit og blir sikkert et helt greit hverdagsskjørt.

 Porslenknappen er fra snella og petronella


 Genseren min er ferdig, og jeg er stolt over å ha klart å fullføre et genserprosjekt på to uker. Jeg har etter mye utprøving funnet min størrelse i picklesjentenes oppskrifter. Jeg startet på dobbel x og har endt opp på M, så jeg har rekt opp noen meter med tråd :D Denne genseren er jeg kjempefornøyd med. Den er akkurat rett størrelse, varm og myk. Jeg la til gode 10 cm på lengden, men ser at den nok hadde vært nettere om den var litt kortere. Jeg får vudere det på nr to, jeg har nemlig brunt garn og planer om å strikke en til.

Garnet, Pickles cash yak, er utrolig mykt, og oppskriften er klassisk tweedgenser
Bildet over er tatt inne i dagslys med blitz, og bildet under er tatt inne i solen uten blitz..vanskelig å få tatt et godt bilde av fargen med andre ord, men den er mørk sennepsgul.

Stoff fra tygaffären i Göteborg
Garn fra Pickles

Ingen kommentarer: