søndag 22. mars 2015

noen luer, og litt mere om kurset i mønsterkonstruksjon

 På Facebook er det en gruppe som heter kjærlighet og varme på veien, en gruppe med formål å samle inn hodeplagg, sydd og strikket, til barn og voksne som er rammet av kreft. Det ble nylig etterlyst luer til voksne damer og menn så jeg heiv meg rundt og sydde disse. Håper de kan varme noen som trenger litt ekstra varme.


Luene er sydd i viskosejersey, og er doble så ingen sømmer skal irritere.


Denne uken var siste del på mønstekonstruksjonkurset, og vi lærte å konstruere kjoleerme. For de som er spesielt interessert så har vi konstruert etter M. Müller und Sohn ' s prinsipp. På hjemmesiden deres muellersohn.com kan man kjøpe materialet.
Det har vært utrolig gøy og veldig lærerikt. og jeg håper jeg får anledning til å være med på flere kurs for dette gav virkelig mersmak.

 
Viskosjeresy fra schröder modestoffen i rotterdam, tygaffären i Gøteborg, og fabric.com

2 kommentarer:

Helle sa...

Jeg synes dette er et av de områdene hvor sosialemedier er uovertruffne. Engasjement og innsamling av strikkede tepper, luer votter, brystproteser! osv har fått en utbredelse som ville vært umulig å få til med de samme midlene for 10 år siden.

Jeg vet det er flere som har sydd luer til kreftrammede og at det har vært diskusjoner i flere FB-grupper om hvilke stoffer som klør eller blir for varme etc. Jeg vet en del har sverget til bambus pga stoffets egenskaper.
Lykke til videre, flott initiativ.😊

Kurset ditt hørtes veldig nyttig ut. Selv har jeg kjøpt bøkene som brukes på sømlinjen på vgs. Planlegger å melde meg på noen kurs til høsten i mønsterendring i regi av opplæringskontoret i små håndverksfag. Det er vel noe med at desto mer man lærere desto mer forstår man at man ikke kan. 😉

Libe sa...

Snygga mössor - de har värmt öron i vinter, det ärju så roligt att hjälpa när man kan.