tirsdag 4. august 2015

Tips til enkelt opplegg av jeans

For et par år siden kom jeg over en beskrivelse av denne geniale måten å legge opp jeans på. Man bruker den originale oppleggskanten og resultatet blir veldig bra.

Heldigvis må jeg sjelden legge opp jeans til meg selv, men nå når jeg skulle gjøre det for en venninne tenkte jeg at jeg skulle tipse om metoden.

Jeg har ikke laget en en tutorial på dette siden andre har gjort det bra før meg og lagt ut video på YouTube. 
Her er link til en som jeg synes er veldig grei (på engelsk) 
Og her er en på dansk for de som foretrekker detEt dårlig bilde med mobilen rett før buksa ble avlevert. Men ville ville vise hvordan kanten blir på den ferdig opplagte buksa.

På denne buksa klippet jeg av 13 cm, siden buksa hadde sleng måtte jeg da sprette opp i sidene og ta inn en cm for å få falden til å passe. Dette måtte jeg gjøre før jeg begynte. Fant ingen video som viser dette, men det jeg gjorde var å sprette opp litt av den gule sømmen på fallen, ta inn en cm som var det jeg trengte på akkurat denne buksa - før jeg sydde den ned igjen med gul jeanstråd i samme farge som buksa var lagt opp med.1 kommentar:

Helle sa...

For å være helt ærlig så tror jeg at jeg heller foretrekker den enkle varianten med å legge dem opp som en vanlig bukse. Alt man trenger for at det ikke skal se hjemmesydd ut er jo en tykk tråd? Pleier å bruke ekstra sterk sytråd, den matcher fint den tråden som er brukt fra før. Også slipper du en veldig tykk kant nederst. - på smal ben kan det heller ikke være så praktisk med denne metoden? Og etter litt bruk kommer slitasjen uansett frem. Men, vi jo har alle "vå"r måte å gjøre ting på. :)