mandag 2. mai 2016

Klassisk ullkjole

Klassiske plagg er fine å ha i garderoben, de går aldri av moten og kan tas frem år etter år. Det som også er fint med klassiske plagg er at det ikke går av moten når man bruker år og dag på å få sydd det....

Det er pinlig lenge siden mor forsiktig sa at hun ønsket seg en mørkeblå klassisk kjole, og like lenge har stoffet ligget klar. Uten noen spesiell grunn er det prosjektet bare havnet bakerst i køen. Det har vært en lang reise, men nå er den altså ferdig, og jeg håper den blir en favoritt.

Mønstert fant jeg i et burdablad, og målene passet perfekt. En prøvekjole i bomullslerret ble sendt til vestlandet i posten, og tilbakemeldingen var at den satt som et skudd. Tommel opp, da er det bare å begynne å sy.

I mens kom en travel hverdag i veien, og det var gått noen mnd når mor kom på besøk. Vi prøvde den halvferdige kjolen på, og den var altfor stor. Mor så fornøyd med vektnedgangen (sånne overraskelser er jo alltid fine), jeg lettet over at kjolen ikke var helt ferdig. Hell i uhell, siden armene ikke var kommet på så det var enkelt å få tilpasset kjolen på ny. Sånn blir det når man syr kjole etter 6 mnd gamle mål. Ferdigstillelse lot vente på seg, og det er nå gått enda to mnd, så nå håper jeg bare den passer..
 
 
Det var helt umulig å få gode bilder av kjolen på bysten. Den har en helt annen fasong enn mor, og etter flere forsøk og mange knappenåler gav jeg opp. Et lite inntrykk får dere av dett bildet. Ser at jeg har dillet så lenge at kjolen har blitt skrukkete i prosessen også.
 
Kjolen har et løst snitt med litt vidde i skjørtet, flere innsnitt bak, og brystinnsnitt skaper fasong. kjolen har fått usynlig glidelås, og en støttestikning holder utringningen på plass så ikke foret titter frem.
Kjolen er lagt opp med blindsøm. Håndsøm tar tid, men resultatet blir så bra at det er helt klart verd det.
1 kommentar:

Helle sa...

Synes du er flink som syr til andre på mål. Jeg syr til andre innimellom, men synes det er en utfordring før jeg har sydd til dem noen ganger og er blitt godt kjent med bulker og inn-svingninger enten de kommer her eller der. ;) Da håper jeg at mor blir ekstra fornøyd da den har vært så omfattende å lage. :)