tirsdag 17. februar 2015

Omslagsjakke i ull, og et herlig tweedskjørt

Rett før jul hadde jeg besøk av en venninne. Hun hadde på seg en flott omslagsjakke hun hadde sydd selv, og jeg måtte bare prøve den. Den satt som et skudd, og snill som hun er så gav hun meg mønsteret sitt :)
(Hun er en dyktig dame med mange jern i ilden. For de som er interessert i å titte på det hun gjør, så finner dere henne på fiberandart.no )
 
Her er min versjon. Sydd i tynnere kokt ull kjøpt på Tygaffären på en av turene våre til Göteborg.
Den ferdige jakken ble veldig fin, men litt knapp over magen og brystet...så enten har jeg sydd den i et fastere stoff, eller så har jeg vokst i jula.. Ingen av delene er helt usannsynlig, men jeg holder en knapp på at mitt stoffet er fastere ;)
 
Resultatet er uansett det samme, jakken er i knappeste laget. Jeg har derfor tilbudt mor den, jeg har stoff til å sy meg en ny så det ordner seg nok.
 
 

litt stor til dokka over brystet,
 men jeg tror likevel hun viser den frem bedre en jeg gjør akkurat nå
 
Jakken har et veldig fint snitt, og jeg ønsker meg mange varianter med ulike lukkemuligheter og i flere farger. Man kan vel ikke ha for mange ulljakker?! :)

 
Jakken skal egentlig lukkes med et bånd, men jeg  syntes en spenne gav den et røffere preg. Den er ikke sydd på enda da jeg tenkte at det var greit mor prøvde den på først. Av samme grunn er ikke armene lagt opp enda. 

 
Det har vært travelt de siste månedene, og jeg har faktisk strikket mer enn jeg har sydd. Strikketøyet ligger klart i sofaen og er greit å ha i hendene når jeg slapper av mellom slagene.
 
Dette skjørtet kom av pinnene rett før jul. Det er strikket i herlig merinotweed fra pickles. Det gir en herlig røff struktur, og det ferdige plagget blir både mykt og får litt hold. Har hørt andre si at det er tungt å strikke med tweed, jeg synes det går helt supert. Og  stivheten forsvinner når man skyller opp plagget.
 
Enkelt skjørt, strikket i ribbestrikk og med strikk i livet.
 
 
kokt ull kjøpt i Tygaffären i Göteborg
spenne fra perlehuset.no

Pickles merino tweed farge mørk (svart)
mønster pinstripeskjørt
begge deler fra pickles.no

3 kommentarer:

Nina sa...

Så mye flott du har laget!! Jeg hadde samme problemet med dette mønsteret da jeg plutselig valgte et fastere ullstoff, så jeg er enig i konklusjonen om at det er stoffet som er årsak! Men da tenker jeg jo at din mamma blir forøyd!!

Helle sa...

Så lekkert sett du har laget. Omslagsløsningen synes jeg er så fin, både i jakker, topper og kjoler. Veldig feminin, samtidig er den også veldig flatterende om man har en litt store byste.

Likte godt kombinasjonen med tweed skjørtet til ullen, grov struktur mot den flate ulla. Din mamma er heldig. ☺

Helle sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.