mandag 28. januar 2013

Hvem sa at man ikke kan bli lykkelig av stoff!?! En koffert med ullstoffer er nemmelig billig lykke :D

Jeg har vært med mannen på jobbtur igjen. Dette var 3. gangen min i Rotterdam og jeg begynner å bli ganske kjent. En kjekk by det er veldig koselig å komme tilbake til. På dagtid har jeg som sist brukt tiden til litt strikking og lesing, og til å tusle litt rundt i byen på egenhånd. Kveldene har gått med til god mat og drikke i godt selskap.

Denne gangen hadde jeg ikke tenkt at jeg skulle handle like mye som de to forrige gangene da skapene mine egentlig er ganske stappfulle, men så viste seg at stoffbutikken"min" hadde stort vintersalg, 50% på all ull, jersey og fleece fra vinterkolleksjonen... Med andre ord så ble det litt med hjem denne gangen også. Stort sett ull denne gangen, i forskjellige varianter og tykkelser, men  et jerseystoff og en smak av vårkolleksjonen ble det også plass til.

Som vanlig var servicen upåklagelig, utrolige søte og hjelpsomme damer. Veldig koselig når de kjenner meg igjen og takker for sist, og faktisk husker hva vi snakket om sist. Det har nok ingenting å gjøre med at jeg bruker to timer der og at jeg handler med begge hender hver gang jeg er innom ;)

Det øverste stoffet er et blandingstoff med ull, bomull og lin.
Det mellomste er lett ulljersey med litt struktur,
og det siste er frakkeull.
Fine farger!
Herlige lillafarger i ulljersey, fast ullstoff og ullinterlock
lekkert!De to øverste er  jerseystoffer,
nr 3 er et  mellomtykt strikket ullstoff,  og det siste
 er en blanding av ull og alpakka  i litt tynnere kvalitet
Flotte til både hverdag  og fest.

Bildet yter virkelig ikke det øverste stoffet rettferdighet.
Et nydelig  halvtykt ullstoff med littegranne stretch,
og med nydelige sjatteringer av sølv.
 Det nederste er frakkeull
klassisk med en liten tvist, og litt rocka

Det øverste stoffet er bomullstretch,
 nr to er ullinterlock og det siste er et tynt fast ullstoff.
Tøft!
Dette var en av vårnyhetene som bare måtte få være med hjem.
 Friskt og vårfint jerseystoff

Festfin jersey

Fant dette garnet som er
80% merinoull og 20& alpakka.
Skikkelig mykt og deilig.
Ellers ble det ikke mye tilbehør,
bare to glidelåser jeg visste jeg trenger.Fredag ettermiddag var mannen ferdig på jobb, og vi satte oss på toget til den Haag for helgen. Valget av by var litt tilfeldig. Vi fant ut at det var gøy å prøve noe nytt, og så var det likevel på vei til flyplassen så vi ville ikke bruke så mye tid på å reise.

Vi bodde sentralt, og kom oss rundt til fots.Tross surt og kaldt vintervær falt jeg pladask for denne byen, og skulle gjerne tatt en ny tur til våren. Koselige brosteinsbelagte gater, imøtekommende og hjelpsomme folk, masse butikker, koselige resturanter og god mat.

På vår vei rundt i byen snublet vi også over to stoffbutikker. En mindre avdeling av schröder Modestoffen, og en større stoffbutikk som så ut til å ha litt av alt. Her hadde de også et lite utvalg av designerstoffer til god pris. Jeg går gjerne på skattejakt her ved en annen anledning. Denne gangen hadde jeg rett og slett ikke plass til mer etter mitt koselige besøk hos Schröder i Rotterdam

3 kommentarer:

mulliga m sa...

Det är klart att man blir lycklig av tyger! Du verkar ha haft ett par trevliga dagar i Holland. Nu väntar jag med spänning på dina fina skapelser av tygerna. :)

Helle sa...

åh Så deilig med sånne shoppingturer. Er alltid redd for at kofferten min skal bli borte på vei hjem, av frykt for å miste mine nyervervede skatter. Man blir nemlig absolutt lykkelig av både stoff og garn. :)

Libe sa...

Vilken lycka :) för det är ju det när man får känna och pilla och titta och klämma på tyger (och garn) och fantisera om allt fint man ska göra ... ska bli spännande att se vad du hittar på :)