onsdag 18. november 2015

Starten på høst

Både genseren og skjørtet har ligget ferdig en stund, og markerte egentlig høsten for meg. Synes ull og skinn passer godt til årstiden.

Genseren er strikket i tynn ull på store pinner, og var rask og enkel å strikke. Fargen er en ganske ny oppdagelse for meg, men som jeg er blitt veldig glad i. Ser at mye av det nye som kommer i hus av stoffer og garn er i jordfarger, -oliven, mosegrønn, rustrød, burgunder, oker/sennep, brun..

Fargen forandrer seg litt etter lyset, 
dette bildet er tatt med ettermiddagssol inn vinduet. 
Det første bildet er tatt med bare lampelys


Meleringen i garnet er så fin!


Synes kontrasten mellom skinnet og jerseyen ble fin. 
Skjørtet skulle egentlig ha linning og gylf,
men da stoffet ikke rakk ble det en enkel løsning med elastisk linning.
Bakstykket og linning er tykk vinterjersey lagt dobbel. Dette gav stretchdelen mer hold. 


Bakstykket i vinterjersey

Genseren er strikket i pure wool, i fargen grønn te, fra pickles. Mønsteret heter enkel genser og er også derfra.
Skjørtet er sydd vinterjersey fra den lokale sybutikken, den lille stoffbutikken, og i imitert skinn med jerseybakside fra stoff og stil.

2 kommentarer:

Helle sa...

Er veldig glad i kombinasjonen av ull og skinn. Bruker nesten bare strikkegensere, med noen unntak av noen få bluser, til skinn. Synes kontrasten i stoffene og teksturen gjør det til en spennende kombinasjon. Har sydd lite i imitert skinn. Tror jeg syntes at skinnet ble litt kaldt om vinteren. Har du noen erfaring med det?

kaoz sa...

Enig med deg i at det er veldig fint med strikk til skinn, er også glad i kontraster og liker å kombinere harde og glatte teksturer med myke.

Jeg har ikke noe erfaringer med imitert skinn dessverre. Det ble kjøpt inn for å testes ut, og for å ha til detaljer på plagg som skal vaskes i maskin.
Kan godt tenke meg at det er kaldt om vinteren, det var ivertfall veldig klamt og varm innendørs nå i høst. Skjørtet er blitt for stort så det ble pakket bort før det ble testet så veldig mye.
Tror nok at om plagget skal brukes en del så vil skinn helt klart holde seg mye finere.