torsdag 23. juni 2016

blyantskjørt i dongeri

I fjor sommer var vi en tur i Oslo, og jeg fikk snust innom Rainbow tekstil. Jeg hadde hørt så mye om denne butikken, og den skuffet ikke. Metervis med stoffer i alle kvaliteter, og jeg som bare skulle titte litt.. et par meter fikk likevel danse oppi en pose og være med hjem, blant annet en fin mørkeblå stretchdongeri.
shoppingen gikk nok litt for fort, sånn er det når man impulsshopper, for når jeg kom hjem og skulle sette saksen i stoffet oppdaget jeg at stoffet var smalere enn jeg hadde antatt, og det fikk derfor ligge litt og modnes i skapene.
 
Siden det er så stretchy, (av erfaring vet jeg at stoffer med så mye stretch vokser litt i bruk,) klippet jeg skjørtet uten sømmonn og etter nøye planlegging så gikk det akkurat.
 
 
Helt enkelt blyantskjørt. Stoffet er mykt og behagelig, men har likevel litt hold. Skjørtet har fått mørkeblå pyntestikninger med jeanstråd
 

Jeg hadde ikke noe ekstra stoff til å lage spennende detaljer med, så skjørtet ble helt enkelt framme,-

 med en liten detalj bak. Denne splitten så jeg på et skjørt i en nettbutikk, og bare måtte kopiere den. Sammen med den grove glidelåsen synes jeg det løftet skjørtet.


 Jeg liker ikke å fore jeansstoffer, så linningen gjorde jeg veldig enkel,-jeg strøk på vliselin, kastet over med overlocken og festet den ned med noen sting for hånd.


Materialer
 stretch dongeri fra rainbow tekstil
 1 kommentar:

Helle sa...

Det er lett å forregne seg om man ikke sjekker stoffbredden. Har selv gått i den fella noen ganger. Men synes du fikk løs det på en god måte. Om du skal inn til Oslo igjen kan du også forsøke Saab tekstiler. De ligger på Grønland, ikke langt fra Oslo City. 😊