fredag 8. juli 2016

sommergrafitti, hvordan sy et eneklt skjørt i jersey

 
Jeg har sydd meg en sommerversjon av grafittiskjørtet. Det gamle som var fotsidt er brukt mye gjennom hele året. Gleden var derfor stor når jeg fant stoffet i andre farger. Denne gangen valgte jeg sy det det knelangt, og har gjort det like enkelt som sist. Både fordi stoffet får komme til sin rett når designet er enkelt, men også fordi det av og til er gøy å sy noe som er enkelt og går fort.
 
 
en hvordan gjør jeg, for de som er interessert;
 
Du trenger en stoffbit i jersey som er dobbelt så lang som du ønsker skjørtet skal være. Mitt er knelangt og jeg har brukt en meter. Du trenger også bred strikk til livet, og en jerseynål.
 
1. Hoftevidden din er utgangspunktet for vidden på skjørtet. Jeg ville at mitt skulle være smalt og la derfor bare til sømmonn på målet mitt. Vil du ha et løsere skjørt må du legge det til på bredden.

2. finn ut hvor langt du vil skjørtet skal være, og klipp stoffet dobbelt så langt.

3. legg stoffet rette mot rette og sy med elastisk søm stoffet sammen til en lang tube.

4. dra den ene enden av skjørtet gjennom den andre sånn at begge sårkantene på skjørtet er opp. Skjørtete er nå likt på begge sider. Har du valgt et stoff med print må du passe på at du velger den siden hvor printet er rett vei som utsiden. Den andre siden blir innsiden på skjørtet. Skjørtete er nå altså både foret og lagt opp.

5.plasser sømmen på skjørtet midt bak, og sy i strikken. Det er viktig at den sitter godt rundt magen siden den skal holde skjørtet oppe, men den skal ikke være så stram at det er ubehagelig. Jeg har sydd strikken i rette mot rette, og så brettet den inn i skjørtet. Vil du den skal være synlig så husk at skjørtet da blir noen cm lengre.

6. skjørtet er ferdig!

Ingen kommentarer: